STURING REAGEERT OP CATASTROFAAL NIEUWS: 'WIE NIET MEER WIL, MOET ZICH MELDEN'

Trainer Edward Sturing heeft kort gereageerd op het desastreuze nieuws rondom Vitesse. De Arnhemse club heeft achttien punten in mindering gekregen en is daardoor officieel gedegradeerd uit de Eredivisie.

Vitesse komt door de puntenaftrek op -1 en daarmee is lijfsbehoud onmogelijk geworden. Omdat de club alles op alles zet de licentie te behouden, is de straf geaccepteerd en gaat Vitesse niet in beroep. Sturing heeft zich erbij neergelegd. "Toch zullen we de laatste vier wedstrijden alles moeten blijven geven", laat hij optekenen door De Gelderlander.

"Je voetbalt ook voor je toeschouwers. Wie niet meer wil of kan, moet zich maar bij mij melden. Dan speelt die niet meer. Ik weet dat het moeilijk is, maar we moeten verder", aldus Sturing. De puntenaftrek komt hard aan bij de trainer, die eveneens beseft dat Vitesse opgelucht mag ademhalen. "Het belangrijkste is dat we de licentie behouden, dat er ook volgend seizoen betaald voetbal is in Arnhem."

Vitesse speelde de afgelopen 35 seizoenen onafgebroken in de Eredivisie. Nooit deelde de KNVB een dermate hoge puntenstraf uit aan een betaald voetbal organisatie.

2024-04-19T16:19:18Z dg43tfdfdgfd